Banner
Rumah > Produk >> API

Chloramphenicol

Chloramphenicol
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas Chloramphenicol

Nama: Chloramphenicol

CAS: 56-75-7

Formula: C11H12Cl2N2O5

Berat molekul: 323.13

Rupa: Putih atau putih bedak

Kemurnian: 99% MIN

Formula Struktur

Chloroamphenicol.gif

Pengenalan Chloramphenicol

Chloramphenicol adalah antibiotik spektrum luas yang menghalang terjemahan pada subunit ribosom 50S pada langkah peptidyltransferase. Biasanya bakteria dan berkesan terhadap pelbagai organisma gram-positif dan gram-negatif. Chloramphenicol mempamerkan aktiviti anti-rickettsial dan juga aktif melawan chlamydias kumpulan psittacosis-limfogranuloma. Diperolehi daripada budaya bakteria tanah Streptomyces venuzuelae terisolasi dari siput bulan, Lunatia heros dan dihasilkan secara sintetik. Berguna untuk pemilihan gen CAT bakteria.


Faedah Chloramphenicol

Chloramphenicol berkesan terhadap pelbagai bakteria Gram-positif dan Gram-negatif, termasuk kebanyakan organisma anaerob. Kerana rintangan dan kebimbangan keselamatan, ia tidak lagi menjadi ejen lini pertama bagi apa-apa petunjuk di negara maju, walaupun kadang-kadang digunakan secara topikal untuk jangkitan mata; Walau bagaimanapun, masalah global untuk menentang penentangan bakteria terhadap ubat-ubatan baru telah menyebabkan minat diperbaharui dalam penggunaannya. Di negara berpendapatan rendah, chloramphenicol masih digunakan secara meluas kerana ia sangat murah dan mudah didapati.

Kesan buruk yang paling serius yang berkaitan dengan rawatan kloramfenikol adalah ketoksikan sumsum tulang, yang mungkin berlaku dalam dua bentuk yang berbeza: penekanan sum-sum tulang, yang merupakan kesan toksik langsung dari ubat dan biasanya boleh diterbalikkan, dan anemia plastik, yang bersifat idiosyncratic (jarang berlaku , tidak menentu, dan tidak berkaitan dengan dos) dan secara amnya membawa maut.


Penghantaran dan Pakej

Chloramphenicol

Syarikat

Chloramphenicol Supplier

ChloramphenicolManufacturer


Xi'an Fengzu Biological Technology Co, Ltd adalah salah satu profesional chloramphenicol berkualiti China, usp chloramphenicol, ep chloramphenicol pengeluar, untuk semua yang anda perlukan yang terbaik, harga, organik, 100% murni, sifat, dan kilang GMP chloramphenicol berkualiti , usp chloramphenicol, ep chloramphenicol, sila hubungi kami. Dan dialu-alukan untuk chloramphenicol berkualiti tinggi pukal dan kuantiti tinggi, usp chloramphenicol, ep chloramphenicol dari kami.


Siasatan