Banner
Rumah > Produk >> Bahan Baku Kosmetik

Beta Arbutin Powder

Beta Arbutin Powder
COA Alpha Arbutin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Infrasi Asas Beta Arbutin Powder

Nama Produk Beta Arbutin Powder Nama lain Arbutin Powder
Spesifikasi 99% oleh HPLC Rupa Serbuk kristal putih
Formula molekul C12H16O7 Berat Molekul 272.25
CAS NO. 497-76-7 EINECS NO. 207-850-3
Perkhidmatan OEM Ya Standard USP atau EP
Persijilan ISO, KOSHER, FDA Larut Air
Formula Struktur alpha arbutin powder

Arbutin adalah glikosida; hydroquinone glycosylated yang diekstrak dari tumbuhan bearberry dalam genus Arctostaphylos di antara banyak tumbuhan ubat lain, terutamanya dalam keluarga Ericaceae. Digunakan secara teratas, ia menghalang tyrosinase dan dengan itu menghalang pembentukan melanin. Oleh itu, Arbutin digunakan sebagai agen pencerah kulit. Jumlah arbutin yang sangat kecil terdapat dalam gandum, kulit pir, dan beberapa makanan lain. Ia juga terdapat di Bergenia crassifolia. Arbutin juga dihasilkan oleh budaya in vitro Schisandra chinensis.


Fungsi Beta Arbutin Powder

1.Beta Arbutin Powder adalah berbahaya sekiranya terdapat hubungan mata (merengsa).

2.Beta Arbutin Powder maiis sedikit berbahaya sekiranya berlaku penyedutan (perengsa paru-paru).

3.Beta Arbutin Powder tidak merengsa untuk kulit.

4.Beta Arbutin Powder adalah kulit yang sangat baik mencerahkan


Penggunaan Beta Arbutin Powder

1. Industri kosmetik (Produk yang sangat baik untuk mencerahkan kulit)

Beta Arbutin Powder melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas Alpha Arbutin adalah agen pemutih kulit yang sangat popular di Jepun dan negara-negara Asia untuk pigmentasi kulit, Serbuk Alpha Arbutin menghalang pembentukan pigmen melanin dengan menghalang aktiviti Tyrosinase.

Beta Arbutin Powder adalah agen kulit yang sangat selamat untuk kegunaan luaran yang tidak mempunyai keracunan, rangsangan, bau yang tidak menyenangkan atau kesan sampingan seperti Hydroqinone.The enkapsulasi Alpha Arbutin Powder merupakan sistem penyampaian untuk memaksimumkan kesannya pada waktunya. Alpha Arbutin adalah cara untuk menggabungkan hidrophilic Alpha Arbutin dalam media lipofilik. Arbutin memberikan tiga sifat utama; Kesan pemutihan, kesan anti-umur dan penapis UVB / UVC.

2. Industri perubatan

Kembali pada abad ke-18, Beta Arbutin Powder pertama kali digunakan dalam bidang perubatan sebagai agen anti-radang dan antibakteria. Beta Arbutin Powder digunakan terutama untuk cystitis, urethritis dan pyelitis. Penggunaan ini masih sampai hari ini di mana ubat semulajadi hanya menggunakan bahan semulajadi untuk merawat sebarang penyakit.

Juga Beta Arbutin Powder boleh digunakan untuk menindas patogen bakteria bakteria dan untuk mencegah bakteria yang terkontaminasi, Arbutin Powder juga digunakan untuk mengubati keradangan alergi kulit. Baru-baru ini, Arbutin Powder telah digunakan untuk menghalang pigmentasi dan memulihkan kulit dengan cantik. Sementara itu, Arbutin Powder boleh digunakan untuk memutihkan kulit, untuk mengelakkan bintik-bintik hati dan bintik-bintik hati, untuk merawat tanda selaran matahari dan mengawal melanogenesis.


Siasatan